2/11/09

Πουθενά


Για μία παράσταση όπως το Πουθενά  του Δημήτρη Παπαϊωάννου, δεν χωράνε και πολλά να πεις.  Οπως πάντα σε κρατάει με την ανάσα κομμένη.
Ομως οι δύο κυρίες που κάθονταν πίσω μου έκαναν δύο σχόλια....
Προς το τέλος της παράστασης, σε μια σκηνή που κυριολεκτικά δεν ακούγεται ανάσα, όλοι παρακολουθούν και στη σκηνή ο χορευτής μένει γυμνός:
-Ωραίο σώμα! πολύ γυμνασμένος!
και άλλο ένα στο τέλος της παράστασης την ώρα που οι χορευτές υποκλίνονται στο κοινό:
-Ολοι νεαροί είναι!

Δεν χωράει σχόλιο εδώ έ;

IMG_0609

10 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Για μπανιστήρι πήγανε;
Υπάρχουν και τα στριπτιτζάδικα μωρέ,ρίχνεις και το κάτι τις στο στριγκάκι και τέλος η παράσταση.

typhoon είπε...

Οι κυρίες αποκόμισαν επιφάνεια.
Κ.

coffeemug είπε...

γιαγιά Αντιγόνη, αυτό τις εντυπωσίασε φαίνεται. τα γυμνασμένα κορμιά. Είναι αλήθεια ότι οι χορευτές είναι συνήθως αγύμναστοι παπούδες

typhoon ανάλογα τι γιαλιά φοράς την ώρα που το βλέπεις.

typhoon είπε...

Now you are speaking!
Ανάλογα με τα γυαλιά έχεις μία εντελώς διαφορετική ανάγνωση.
Κ.

ΔemΩΝ είπε...

Και γιατί είναι κακό δηλαδή να σχολιάσουν τα ωραία σώματα; Λέτε ο Δημήτρης να τα έγδυσε για να περάσουν απαρατήρητα; Ή το να παρατηρεί κανείς ένα ωραίο γυμνό σώμα σε μια παράσταση είναι έγκλημα καθοσιώσεως;

coffeemug είπε...

ΔemΩΝ Καθόλου κακό να σχολιαστούν, και φυσικά έχουν τον λόγο τους στην παράσταση. Ισως δεν ήμουν σαφής. Με παραξένεψε η διαπίστωση. Δηλαδή πώς περιμένει κανείς να είναι ενας χορευτής;70 χρονών, αγύμναστος; Νομίζω ότι η απορία της ήταν για το αυτονόητο!
Η παράσταση ήταν καθηλωτική!

apos είπε...

μου θύμισες κάποτε που πήγα να δω το Huit Femmes στον κινηματογράφο. Ήταν μια σκηνή με τη Φανύ Αρτάν που φιλιόταν με μια άλλη (αν θυμάμαι καλά). Δύο ηλικιωμένες κυρίες στις μπροστινές θέσεις, προφανώς ταράχθηκαν. Και γύρισε η μία και είπε στην άλλη: 'δεν μου είπες ότι θα είχε και τέτοια".

(δεν ξέρω αν στο τέλος ζήτησε και τα λεφτά της πίσω)

coffeemug είπε...

apos αυτό είναι η απάντηση στον ΔemΩΝ. θίγονται τα χριστά ήθη τους.

happypepper είπε...

καλή σας μέρα αγαπητή.
δε θα μπω σε επεξηγήσεις (τώρα) αλλά ενώ γενικά είχα παρακολουθήσει την μέχρι τώρα πορεία του παπαιωάννου, στο "2" κουράστηκα πολύ, το βρήκα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, και πλέον αρκετά κοινότοπο. Σέβομαιι την αντίθετη άποψη και χαίρομαι που το απολαύσατε. Αλλά δε θα πάρω. Νιώθω σα να το έχω ήδη δει.

coffeemug είπε...

Πράγματι υπάρχει αυτή η αίσθηση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντίθετη άποψη. Κατά τη γνώμη μου πάντως είναι ένα φωτεινό μυαλό ή έστω πολύπλοκο με δαιδαλώδεις εμπνέυσεις.