19/1/10

Η καλή μοιρασιά κάνει τους καλούς φίλους

Δίνεις και παίρνεις. Σε κάθε σχέση. Φιλική, οικογενειακή, επαγγελματική, ερωτική, και όσες άλλες ξέχασα.  Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν λέω ότι για να δώσεις πρέπει να πάρεις αλλά όταν μόνο δίνεις χωρίς αντάλλαγμα, κάποτε αναρωτιέσαι, τι στο καλό σημαίνεις για τον άλλον. Οταν δεν κάνει τίποτα για σένα. Οταν δεν υπάρχεις γι αυτόν και ουσιαστικά δεν σε σκέφτεται. Το βλέπω σαν διάλογο. Θα ήταν διάλογος αν μιλούσες μόνη μου; Αλλιώς λέγεται αυτό. Μονόλογος. Ασε που κινδυνεύεις να σου φορέσουν και την άσπρη στολή δεμένη πισθάγκωνα. Διάλογος. Μιλάς, απαντώ. Λες κάτι, αντιδρώ, ανταποκρίνομαι σε αυτό που λες. Αλλιώς τα λέω και στον τοίχο αλλά πάλι πάμε στην προηγούμενη περίπτωση με την άσπρη στολή. Και μέρες που έρχονται, απόκριες δεν θα είναι και παράταιρο.


Σε έχω μυριστεί εδώ και καιρό. Απολαμβάνεις ότι σου δίνω. Το παίρνεις, το κάνεις δικό σου. Σου ανήκει και σου αρέσει. Α! το ευχαριστιέσαι δεν λέω.  Αλλά βρε παιδί μου, το κάνεις πολύ καιρό χωρίς να μου δίνεις ένα σήμα ότι "κοίτα κι εγώ τί σκέφτηκα για σένα". Βρε μπας και το σήμα του ίντερνετ δεν είναι δυνατό; μπας και έχεις από εκείνα τα τηλέφωνα που είχαν παλιά χωρίς καντράν; μπας και στην τσέπη σου έχει καβούρια; μπας και στην καρδιά σου έχει καβούρια; χμμμ τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί. Θέλεις να μοιράζομαι εγώ αλλά όχι εσύ. Δεν είναι και κακή τακτική. Αλλά θα μου επιτρέψεις να μη μου αρέσει. Περιμένω, περιμένω και έχω αρχίσει να βαριέμαι. Σαν να κουράζομαι λίγο. Σαν να βαρέθηκα το μονόλογο. Σαν να νομίζεις ότι θα περιμένω αιώνια.
Μπα!

12 σχόλια:

Pink_Fish είπε...

βρε τι μου θυμίζει....βρε τι μου θυμίζει...Εσένα. Που, κατά πάσα πιθανότητα, δε θα διαβάσεις αυτή την ανάρτηση, ούτε το σχόλιο μου αλλά εξακολουθείς να είσαι το ίδιο κρυψίνους και τσιγκούνα, όταν πρέπει να εκφράσεις τα δικά σου συναισθήματα. Γι' αυτό ξεκόψαμε, για να ξέρεις. Σε χαίρετώ. Από μακριά, εννοείται. Έτσι, για να ξέρεις coffeemug, συμβαίνει κι αλλού

kalo paidi alla... είπε...

Ναι συμβαίνει κι αλλού. Και αυτός που χάνει σε μια οποιαδήποτε μορφής σχέση πρέπει εγκαίρως να καταλάβει ότι χάνει και ότι δε μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει απόφαση να πάρει τα κουβαδάκια του και να παίξει σε άλλη παραλία όσο και αν δεν του αρέσει η απόφαση αυτή.

Coffeemug είπε...

Pink Fish, ας μην τη διαβάσει ποτέ αλλά να μη μας ζαλίζει κιόλας ότι μας υπολογίζει ε;

kalo paidi, χάνεις κερδίζεις, και μετά το παίρνεις απόφαση και πας σε άλλη παραλία μάλλον εσύ. Ο άλλος ας μείνει.

nikos είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση, με κάλυψες πλήρως και νομίζω όχι μόνο εμένα....

Την καλησπέρα μου!!!!!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Αφού βλέπεις ότι δεν επιστρέφει το καλό που κάνεις γιατί το συνεχίζεις? Αλλά είσαι κι εσύ από τα άτομα που δίνουν αβέρτα...Σταμάτα...κράτα κάτι και για σένα στην τελική αφού βλέπεις ότι δεν τραβάει!

synas είπε...

Πρέπει να την κάνουμε αμέσως μόλις βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές.

Θεία Θ είπε...

Δίνεις γιατί έτσι αισθάνεσαι, για τη χαρά της προσφοράς, αυτό είναι ένα κεφάλαιο μόνο του- ανεξάρτητο.
Από κει και πέρα α) μπορεί να υπάρχει ανταπόδοση, την οποία μπορεί να αντιληφθείς, μπορεί και όχι, μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι β)μπορεί να μην υπάρχει ανταπόδοση επειδή ο άλλος δεν μπορεί ή δε θέλει (πάλι ένα σωρό εκδοχές)- άλλο κεφάλαιο όμως.
Πάντα δε, όταν παίρνεις σου φαίνεται απείρως κατώτερο αυτό που παίρνεις από αυτό που έδωσες- είναι και λίγο θέμα εγωισμού.
Οπότε καλύτερα να αποσυνδέουμε τελείως το θέμα δίνω από το θέμα παίρνω- άλλωστε ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ κάτι που δίνεις μόνο και μόνο επαιδή περιμένεις αντάλλαγμα;;;
ΥΓ Συγγνώμη για το "σεντόνι".

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Πάντα θα συμβαίνει....
Στη διασταύρωση των δρόμων υπάρχει και το stop...

Μaya είπε...

Αν και λένε ότι "η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται" μήπως αντί να περιμένεις, να αρχίσεις να εξηγείς πως αισθάνεσαι,να ζητάς και αν δεν αποδόσει κι αυτό ίσως να αρχίσεις να στερείς τα κεκτημένα!

Coffeemug είπε...

niko, καλημέρα. Οπως είπαν και οι προηγούμενοι, συμβαίνει κι αλλού.

GGKB, έτσι όπως το λες αλλά άντε να το κάνεις. Αμα μπορούσα θα το έκανα.

synas, έτσι είναι. Μερικά θέματα επιδέχονται μόνο δραστικές λύσεις. Κόψιμο με το μαχαίρι. Από θεωρία καλά πάω. Στην πράξη λίγο τα χαλάω.

Coffeemug είπε...

Θεία Θ, ωραία τα σεντόνια. Δεν έχω μεζούρα εδώ να μετράω το μήκος αλλά ότι γράφει κανείς είναι ενδιαφέρον ανεξαρτήτου μήκους και διάρκειας. Διαβάζω λοιπόν πολύ προσεκτικά και να μη σε απασχολεί αυτό το θέμα, ειδικά εδώ.
Δεν έχεις άδικο. Δεν είναι όμως το θέμα το αν κάνεις κάτι επειδή περιμένεις το αντάλλαγμα αλλά από τη μια μπαίνει στη μέση ο εγωισμός κι από την άλλη, οτι τελικά ανεξαρτήτως λόγου, εσύ δεν παίρνεις τίποτα. Και μια και δεν είσαι ο άγγελος του ελέους για να δίνεις μόνο, το ξανασκέφτεσαι και κάνεις πίσω.

Coffeemug είπε...

Αντιγόνη, μ'αρέσει αυτό το στοπ. Πολύ το ζάλισα. Και η ευθεία δεν οδηγεί πουθενά. Ας στρίψω.

Maya, μπα, όποιος είναι να δώσει, δίνει χωρίς καψόνια. Απλά δεν το έχει μέσα του να δίνει. Είναι για τους άλλους αυτό.